Tunnistatko kohdan 4?

Lukuisten keskustelujen, tutkimusten ja ihmisten kuuntelemisen seurauksena olen havainnut, että sähköpostiin liittyvät yleisimmät ongelmat voidaan tiivistää 6 yleisimpään ongelmaan.

Ovatko nämä ongelmat tuttuja sinulle?

Nämä 6 ongelmaa ovat:

* Ongelma 1: Inboxissa on liikaa viestejä, ja sieltä alkaa olla tosi vaikea löytää sitä mitä etsii. Ja samalla saa pelätä, että tärkeät asiat jäävät hoitamatta. Miten inboxin saisi siivottua?

* Ongelma 2. Yksinkertaisesti saat liikaa sähköpostia. Sähköposteja tulee kerta kaikkiaan liikaa, ja moni kokee suurta ahdistusta tuon viestitulvan alla. Onko mitään keinoa, miten tulevien viestien määrää voisi vähentää?

* Ongelma 3. Sähköpostin kirjoittamisessa vallitsee varsinainen villi länsi, inboxiin saapuu ties minkälaisia viestejä, eikä osasta tahdo saada mitään tolkkua. Ja niin tärkeät viestit hukkuvat helposti turhien viestien joukkoon. Mistä saataisiin kunnon ohjeet selkeiden viestien kirjoittamiseen?

* Ongelma 4. Huomaat usein katsovasi monta kertaa tunnissa sähköposteja. Yhä enemmän menee aikaa siihen, että vähän väliä käydään kurkistamassa sähköposteja - ilman, että kuitenkaan käsitellään niitä kaikkia. Eli keskeytetään omaa tekemistä vähän väliä. Miten saisi käytettyä vähemmän aikaa jatkuvaan sähköpostin katselemiseen?

* Ongelma 5. Olet kyllä arkistoinut viestejä, mutta olet avoin ajatukselle, että arkistoinnin voisi hoitaa vielä paremmin. Arkistointi on usein järjestetty puutteellisesti, jolloin tärkeitä viestejä ei löydä helposti ja kansiot pursuavat vähäpätöisempiä viestejä. Kuinka arkistoida tärkeät viestit niin, että kaikki tarvitsemasi löytyy helposti ja vaivattomasti?

* Ongelma 6. Monelta puuttuu rutiini sähköpostien käsittelemiseen. Eli ei ole selkeää systeemiä siihen miten, missä järjestyksessä, koska, millä tavalla ja kuinka usein niitä viestejä kannattaa katsoa siten. Ja miten niitä sähköposteja saisi käsiteltyä niin, että ne veisivät mahdollisimman vähän aikaa ja energiaa. Minkälainen on helppo sähköpostirutiini?

Jokaiseen yllä olevaan kuuteen ongelmaan löydät ratkaisun kirjasta Näin puolitat sähköpostiin käyttämäsi ajan. Ja kun opit nuo ratkaisut, pääset eroon sähköpostin tuomasta ahdistuksesta, stressistä ja riittämättömyyden tunteesta.

Eikö olisikin kiva täyttää päivänsä mukavammilla tunteilla!

Kommentoi alle, minkä näistä on sinulle kaikista yleisin ongelma!


Minna Koivisto

Kirjoittaja Minna Saariniemi on diplomi-insinööri ja yrityksen Verkkokatu perustaja. Hän kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän pitää Ajanhallinnan koulutuksia ja Sähköpostihallinnan koulutuksia yrityksille ja kunnille.