Ole itsellesi armollinen

Puheterapeutti ja mammakaveri.fi -sivuston vetäjä Katja Koski otti minuun yhteyttä ja kysyi, voisiko hän haastatella minua podcastiin eli audio-ohjelmaan, jota hän vetää.

Teemana podcastin keskustelussa oli, miten tarjota toisille vanhemmille vertaistukea. Ja miten itse koen vanhemmuuden, ja miten samalla voisin neuvoillani auttaa toisia vanhempia selviämään lapsiperheen arjessa.

Katja pyysi haastattelun aluksi minua täydentämään muille vanhemmille suunnatun lauseen: "Minä haluan auttaa sinua...."

Täydensin lauseen: "...olemaan armollinen itsellesi."

Ole armollinen itsellesi

Eri asiat ovat tärkeitä eri elämänvaiheessa, mutta pienten lasten kanssa tilanne kärjistyy.

Jos et ole laittanut asioita tärkeysjärjestykseen, on sinulle helposti liikaa tekemistä. Kaikki haluavat huomiotasi, koti on sotkuinen ja parisuhdetta kiristää.

Silloin jos koskaan on tärkeää pysähtyä hetkeksi. Istua alas, ja miettiä tarkasti mikä on minulle kaikista tärkeintä juuri nyt. Karsia kaikki turhat asiat pois arjesta, ja antaa täysi huomio niille kaikista tärkeimmille asioille.

Opettele olemaan läsnä

Toinen tärkeä asia on läsnäolon opetteleminen, ja varsinkin lasten kanssa nämä asiat korostuvat. Koska jos yrität tehdä liian monta asiaa samaan aikaan, et voi kunnolla keskittyä mihinkään, koska läsnäolosi on puutteellinen.

Mutta läsnäoloon kannattaa panostaa, koska et halua muutaman vuoden kuluttua katsella valokuvista noita hetkiä, joissa olisit halunnut todella olla läsnä.

Nämä ovat tärkeitä asioita elämän joka vaiheessa. Ja ne ovat osa niitä tärkeitä elämänhallinnan asioita, joita opetan verkkokurssilla Ajanhallinta on elämänhallintaa.

Opetin samaa kurssia myös Järvenpään Opistossa syksyllä. Ja luento sai sen verran positiivisen vastaanoton, että Järvenpään Opistolta pyydettiin minua pitämään aiheesta yleisöluento kevään luentosarjaan.

Tervetuloa maksuttomalle luennolle

Kutsun sinut paikalle kuuntelemaan luentoa aiheesta

Ajanhallinta on elämänhallintaa - 5 askelta parempaan huomiseen

Luento pidetään Järvenpään kirjastossa keskiviikkona 9.3. klo 18.

Luento on maksuton.


Kirjoittaja Minna Saariniemi on diplomi-insinööri ja yrityksen Verkkokatu perustaja. Hän kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän pitää Ajanhallinnan koulutuksia ja Sähköpostihallinnan koulutuksia yrityksille ja kunnille.