Sinulla on oikeus vaurastua

Elämän hallinta koostuu monesta asiasta

Elämänhallinta koostuu asioista, jotka vaikuttavat arkeesi joka päivä.

Ja jos nuo asiat ovat kunnossa, edesauttavat ne hyvän päivän syntyä. Mutta jos ne eivät ole kunnossa, tuntuu arki raskaalta, ja tilannetta varjostaa voimattomuuden tunne.

Tällöin on helppo ajautua tilanteeseen, jossa kuvittelee, että ei itse voi muuttaa asioita. Mutta sinä voit aina vaikuttaa siihen, miten asiat elämässäsi ovat.

Elämän eri osa-alueiden toimivuudet kulkevat käsi kädessä. Jos yksi osa-alue ei ole kunnossa, vaikuttaa se helposti muihinkin.

1. Koti kuntoon

Yksi tärkeä asia on, että koti on järjestyksessä. Että kotona on helppo toimia. Kaikki tavarat on helppo löytää ja laittaa paikoilleen, eikä kaaos ole aiheuttamassa stressiä ja syyllisyyttä.

Että koti ei aiheuta jatkuvaa ärsytystä tai saa aikaan säröjä ihmissuhteisiin. Että kotona on hyvä olla, ja että koti antaa energiaa sen sijaan, että vie sitä.

2. Asiat tärkeysjärjsetykseen

Toinen asia on ajanhallinta. Kun tiedät, mitkä asiat elämässä ovat itsellesi kaikista tärkeimpiä, on helppo järjestää oma arkensa noiden kaikista tärkeimpien asioiden ympärille. Niiden ehdoille.

Silloin aikaa ei kulu turhiin asioihin, toisin sanoen silloin ei tuhlaa aikaansa.

3. Terveys

Terveys on asia, jota liian usein aletaan arvostaa vasta, kun kerran on koettu sen menetys.

Paras tapa varmistaa oma hyvinvointinsa myös tulevaisuudessa on suhtautua ennakoivasti omasta terveydestä huolehtimiseen. Silloin terveellisten elämäntapojen hyödyistä saa nauttia joka päivä.

4. Talous

Neljäs asia on talous. Kun talous on kunnossa, on arkea helppo pyörittää. Kuten niin monessa asiassa, myös taloudessa pätee se tosiasia, että kun se on kunnossa, sitä ei tarvitse paljoa miettiä.

Mutta jos talous ei ole kunnossa, vaikuttaa se helposti kaikkeen tekemiseen.

Se on mielessä jatkuvasti, ja arjen pienimpienkin asioiden hoitaminen on takkuista.

Sinä voit muuttaa oman taloutesi

On vaikea suhtautua tulevaisuuteen avoimesti ja toiveikkaasti, jos arjen kaikkea tekemistä varjostaa huoli rahasta.

Rahahuolien keskellä helposti ajautuu ajattelemaan, että tilannetta ei voi muuttaa. Että asioita ei voi saada paremmaksi, koska tilanne on ollut niin kauan huono, eikä valoa näy tunnelin päässä.

Ja usein juuri se henkinen ahdistus ja uskonpuute siihen, että asioita voi muuttaa, vaikeuttaa toimivien ratkaisujen löytämistä.

Olen seurannut jonkin aikaa Tiia Konttisen kirjoituksia siitä, miten jokaisella on oikeus vaurastua.

Hän kertoo esimerkkejä ihmisten taloudellisista ahdingoista, ja miten niistä on päästy eroon. Miten tavallinen ihminen on voinut kääntää taloudellisensa tilanteensa täysin, ilman että esimerkiksi palkka on muuttunut.

Olen nauttinut Konttisen vinkeistä ja opettavista tarinoista jo pidemmän aikaa.

Nyt hän on paketoinut oppinsa yksien kansien sisään. Eli jos kaipaat kohennusta omaan talouteen, käy katsomassa minkälaisia muutoksia ihmiset ovat kirjan avulla saaneet.

Pääset tutustumaan kirjaan tästä.