Maailman syöpäpäivä 4.2.

Tänään 4.2. vietetään kansainvälistä syöpäpäivää.

Syöpä koskettaa meitä kaikkia jossakin vaiheessa. Jokaisella meistä on lähi- tai tuttavapiirissä ihmisiä, jotka ovat taistelleet syövän kanssa. Vaikka keinot taistelussa syövän voittamiseksi menevät jatkuvasti parempaan suuntaan, ei kaikkia syöpään sairastuneita pystytä vieläkään pelastamaan.

On tärkeää jakaa tietoisuutta siitä, että vielä on paljon tehtävää. Syöpä ei ole kadonnut keskuudestamme, eikä ole löydetty hoitoa, joka tehoaisi kaikkiin syöpätyyppeihin.

 
 

Pysähdy tänään hetkeksi, anna mielessäsi ajatus kaikille niille, joiden elämän syöpä on lopullisesti muuttanut. Niillle, jotka ovat joutuneet kohtaamaan tämän sairauden. Mutta myös niille, jotka sairastavan vieressä, oman jaksamisensa rajoilla, koittavat vahvana tukea sairauden keskellä painivaa läheistään.

Ja jos et ole vielä joutunut minkäänlaisiin kosketuksiin syövän kanssa, istu hetkeksi alas ja tunne kiitollisuutta.

Me kaikki yhdessä voimme vaikuttaa siihen, että joka päivä pääsemme lähemmäs sitä hetkeä, jolloin syöpä on enää vain kaukainen muisto siitä pelottavasta sairaudesta, joka se vielä tänä päivänä on.

Ei unohdeta niitä, jotka ovat omakohtaisesti joutuneet tekemisiin syövän kanssa, itse tai sairastavan vierellä. Ja vaikka taistelu olisikin kokonaan ohi tai hetkellisesti voitettu, ei tarve läheisten tukeen lopu koskaan. Vaikka tuntuisi, että ei voi tehdä muuta kuin olla hiljaa toisen lähellä, on se riittävästi.

 
 

Tänään haluan kantaa oman korteni kekoon. Jokaisesta kurssista tai kirjasta, jonka tänään myyn, lahjoitan puolet tuloista syöpätutkimuksen hyväksi. Osallistu sinäkin sillä tavalla, mikä on sinulle mahdollista. Pidetään huolta toisistamme!

Voit lahjoittaa rahaa, antaa aikaasi syövän kohdanneelle tai jakaa tietoisuutta siihen, että apua tarvitaan. Tärkeintä on, että kaikki teemme jotain. Vain reagoimalla voimme taas ottaa yhden askeleen lähemmäs kohti syövätöntä huomista.

Jaa tämä viesti, että pystyisimme yhdessä tekemään huomisesta paremman. Sillä tämän päivän valinnoilla vaikutamme siihen, minkälainen huomisesta tulee.