Ärsyketulvaa pitää hallita

Myös Helsingin Sanomat ottaa kantaa nykyaikana erittäin tärkeään asiaan:

Ärsyketulvaa voi hallita
— Minna Huotilainen, Aivotutkija, professori
 

Menen pidemmälle ja sanon: Ärsykeutulvaa pitää hallita!

Pitää muistaa, että jokai­sella keskey­tyksellä on hintansa. Ne maksa­vat aikaa, kun jota­kin tehtävää ei saa tehtyä putkeen.

Tutkimuksen mukaan työpäivä katkeaa erilaisiin ärsykkeisiin jopa 70 kertaa päivässä, ja palautuminen yhdestä keskeytyksestä kestää 1–24 minuuttia. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan keskey­tysten myötä myös virhei­den määrä lisääntyy ja ihminen kokee työn kuormitta­vampana.

"Ihmisellä on yhä metsästäjä-keräilijän aivot, mikä pitäisi huomioida työn järjestämisessä. Ulkoiset keskeytykset laukaisevat meissä joka päivä pieniä taistele tai pakene -reaktioita, jotka ovat toimistotyössä hyödyttömiä."

Eli se on taas virallisesti tutkittu: Jatkuvien keskeytysten kanssa eläminen tekee meistä tyhmempiä kuin olemmekaan.

 

"Keskeytysten vuoksi ajattelulle ja paneutumiselle jää vähemmän aikaa. Stressi kasvaa, hallinnan tunne vähenee. Pahimmillaan tämän tien päässä odottaa työuupumus", Huotilainen sanoo.

Toivottavasti tämä Helsingin Sanomien artikkeli saa paljon huomiota. Näistä asioista olen itse puhunut, kirjoittanut kirjan ja kouluttanut jo kaksi vuotta.

Lue Helsingin Sanomien koko artikkeli tästä.


Minna Koivisto - kouluttaja

Kirjoittaja Minna Saariniemi on diplomi-insinööri ja yrityksen Verkkokatu perustaja. Hän kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän pitää Ajanhallinnan koulutuksia ja Sähköpostihallinnan koulutuksia yrityksille ja kunnille.