5 nopealla vinkillä vessa järjestykseen

Tämä kirjoitus on seitsemäs osa artikkelisarjaa, jossa käydään läpi kaikki kodin huoneet, ja annetaan nopeita vinkkejä huoneiden järjestämiseen ja arjen helpottamiseen.

  1. Ensimmäisessä artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä keittiön järjestämiseksi
  2. Toisessa artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä makuuhuoneen järjestämiseksi
  3. Kolmannessa artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä olohuoneen järjestämiseksi
  4. Neljännessä artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä työhuoneen järjestämiseksi
  5. Viidennessä artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä lastenhuoneen järjestämiseksi
  6. Kuudennessa artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä eteisen järjestämiseksi
  7. Seitsemännessä artikkelissa käsitellään 5 nopeaa vinkkiä vessan järjestämiseksi

5 nopealla vinkillä vessa järjestykseen

1. Säilytä vain niitä pulloja joita käytät

Kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden kanssa on monesti sama ongelma kuin vaatteiden kanssa. Niitä kertyy liikaa, ja mitä enemmän sinulla niitä on, sitä vähempiä tuotteita kuitenkaan käytät.

Toisin sanoen, et edes tiedä mitä kaikkea sinulta sieltä löytyy, ennen kuin käyt kaikki tuotteet läpi ja karsit turhat pois.

Käy läpi kaikki saippuat, shampoot, muut pesutuotteita sisältävät purkit sekä kosmetiikkatuotteet, ja karsi pois kaikki tyhjät pullot. Karsi pois myös kaikki tuotteet, joita et käytä. Säilytä vain ne, joita aktiivisesti käytät ja joista oikeasti pidät.

Karsimalla kaikki turhat tuotteet pois, löydät ne tuotteet joista aidosti pidät. Käytät tuotteita tasaisemmin, ja saat aina käyttää lempituotettasi. 

2. Käytä koreja

Vessassa säilytettävät tavarat ovat usein pieniä ja leviävät siten hyllylle. Lajittelemalla samankaltaisia tuotteita koreihin tai pieniin laatikoihin, kokonaisuus näyttää siistimmältä, tavarat mahtuvat paremmin ja löytyvät helpommin.

Korien sisällä tavarat voivat olla vähemmän järjestyksessä. Ja se mitä koreissa säilyttää, riippuu säilyttäjästä. Aikaakin säästyy kun tavaroita ei tarvitse erikseen järjestää, laitat vain ne koriin, se riittää.

Koreja on helppo sijoittaa lähes minne vain. Myös siivoaminen on helppoa kun ei tarvitse nostaa yksittäisiä tavaroita, riittää kun nostat korin ja putsaat alta.

3. Käy läpi kaikki hiuslaitteet

Karsi pois vessasta ja kylpyhuoneesta kaikki sellaiset laitteet joita et oikeasti arjessasi käytä, kuten käyttämättömät hiustenkuivaajat, kihartimet ja sähköhammasharjat. Hävitä asiallisesti kaikki rikki menneet laitteet. 

Jos säilytät kylpyhuoneessa hiustenkuivaajaa, suoristusrautoja, papiljotteja tai muita vastaavia tilaa vieviä laitteita, voit laittaa ne kivaan kassiin, jonka ripustat oveen. Ne vievät hurjasti tilaa kaapissa ja tasoilla, mutta ovesta ne on helppo löytää, eivätkä ne ole tiellä.
 

 


4. Laita vessaan roskis

Laita vessaan siisti kannellinen roskakori. Varsinkin naisille roskakorille on vessassa monenlaista käyttöä.

Tyhjän vessapaperirullan tai muiden roskien laittaminen vieressä olevaan roskikseen on helppoa ja nopeaa. Roskakori estää roskien pyörimisen vessan lattialla tai tasoilla, ja niiden majailemisen siellä täällä odottamassa toiseen huoneeseen roskakoriin kuljetusta. 

5. Säilytä meikkejä siellä missä meikkaat

Naiset meikkaavat yleensä siellä, missä on hyvä valo ja helppo mahdollisuus peilin käyttöön. Jos meikkaat muualla kuin vessassa, myös meikkejä kannattaa säilyttää muualla, lähempänä itse meikkauspaikkaa.

Meikit saa kätevästi pakattua meikkilaukkuun, mutta koska vessassa tila on erittäin rajallista, voi yhdenkin laukun siirtäminen pois vessasta tuoda tarvittavan määrän lisätilaa.


Kirjoittaja Minna Saariniemi on kirjoittanut kirjan Koti Kuntoon - ilman rahaa tai rakentamista, ja hän on luonut verkkokurssin Koti Järjestykseen 30 päivässä.