Koska on oikea aika lopettaa lehtitilaus?

Tilaatko sinä lehtiä?

Pysähdypä hetkeksi miettimään, miltä sinusta tuntuu, kun uusin numero tulee postiluukusta?

Etkö malta odottaa, että pääsisit lukemaan sitä? Hyppäät sohvalle, ja aloitat nautinnollisen matkan uusimpien artikkeleiden maailmaan.

Vai tuleeko lehden mukana myös pieni ahdistus, koska et ole ehtinyt lukea edellistäkään numeroa? Ajattelet, että lehti on kyllä mielenkiintoinen, mutta aikaa ei vain kerta kaikkiaan tunnu koskaan löytyvän tarpeeksi.

Jos vastaus on jälkimmäinen, on tullut aika perua tilaus ja vapauttaa itsesi sen tuomasta ahdistuksesta. Lehtitilaukset voi kyllä aina aloittaa uudelleen, kun aikaa löytyy enemmän.

Tiedän, että ajattelet lukevasi niitä lehtiä sitten paremmalla ajalla.

Mutta ole rehellinen itsellesi, koska sinulla on viimeksi ollut sitä parempaa aikaa?

Ja jos joskus haluat loma- tai viikonloppureissulle ottaa lehden mukaan, niin muista että niitä saa ostettua kaupasta ja kioskeilta irtonumeroina. Ja kirjastosta löytyy kokoelmia vanhemmista numeroista.

Anna itsellesi lupa ostaa lehden irtonumero kaupasta silloin, kun sinulla todella on aikaa ja halua lukea kyseistä lehteä. Näin tilauksesta luopuminen on helpompaa.

Jos lehti taas on sellainen, että ahdistusta ei ole. Ja todella haluat ja aiot sen lukea, mutta aikaa ei oikein tahdo löytyä, niin pakkaa se mukaan laukkuusi.
 

 


Päivästä löytyy yllättävän paljon pysähtyneitä hetkiä, jolloin odottamisajan voi hyvin käyttää lempilehtensä lukemiseen.

Tällaisia hetkiä ovat esimerkiksi työmatkat julkisilla välineillä, kaupan pitkässä kassajonossa seisoskelu tai vaikka vuoron odottaminen lääkärissä.

Lehden luettuasi voit repäistä osoitetiedot irti, ja jättää lehden sopivaan paikkaan seuraavalle luettavaksi. Näin säästyt lehden paperinkeräykseen viemiseltä, ja siitä on iloa useammalle.

Luetut lehdet voi viedä myös työpaikan kahvipisteeseen, jolloin muutkin voivat nauttia niistä. Tai vaikka lahjoittaa sen kirjastoon tai sairaalaan.

Sen sijaan kotona varastoituina niistä ei ole hyötyä kenellekään. Anna hyvän kiertää.

Monilla on sellainen käsitys, että lehtiä pitää tilata, että tietää mitä maailmassa tapahtuu.

Sinun tarvitsee tehdä vain asioita, jotka itse koet hyväksi. Ja joihin sinulla on aitoa kiinnostusta ja joita sinulla on hyvin aikaa tehdä.

Ajattele jos karsisit kaikki turhat tavat ja tavarat elämästäsi, miten paljon aikaa, rahaa ja energiaa saisitkaan?


Kirjoittaja Minna Saariniemi on kirjoittanut kirjan Koti Kuntoon - ilman rahaa tai rakentamista, ja hän on luonut verkkokurssin Koti Järjestykseen 30 päivässä.