Muistitko siivota puhelimesi?

Kannattaa aina välillä pysähtyä hetkeksi, ottaa puhelin käteen ja ajatuksella miettiä, mitä kaikkea siellä haluaa säilyttää. Muuten puhelimesta voi tulla samanlainen turhan tavaran kerääjä kuin esimerkiksi lompakosta tai käsilaukusta.

Aina kannattaa kokeilla

Koska tarjolla on vaikka minkälaista sovellusta, maksullista ja maksutonta, tulee houkutus kokeilla kaikkea mitä käsiinsä saa. Tai ainakin ladata puhelimeen varastoon, että sitten joskus kokeilee kun on aikaa.

Kokeileminen on ehdottomasti hyvä asia. Kokeilemalla eri sovelluksia oppii uusia asioita, löytää tapoja helpottaa toimintaansa, saa kivasti viihdykettä pysähtyneisiin hetkiin ja saa kaikkenlaista informaatiota helposti luettavassa muodossa.

 
 
 

Sovelluksia kertyy

Erilaisten sovellusten myötä tavaraa kertyy puhelimeen tasaiseen tahtiin. Ja usein käy niin, että et enää muista mitä kaikkea puhelimesta löytyy.

Ja voit kyllä ajatella, että haet sitten hakukomennon kanssa aina sitä oikeaa sovellusta, kun tarvitset jotain. Mutta kysymys kuuluukin, tiedätkö mitä hakea?
 

 


Onko enemmän parempi?

Mistä muistat enää mitä kaikkea sinulla on? Ja jos et muista, niin et voi sitä hakeakaan. Sovellusten kanssa käy helposti käy kuten kodin tavaroiden kanssa. Eli mitä enemmän sinulla niitä on, sitä harvempia käytät.

Unohdat helposti myös ne sovellukset, joita ennen käytit. Ja koska silmäsi ei tavoita niitä enää paljouden keskeltä, jäävät ne kokonaan käyttämättä.

Karsi ja järjestä

Karsi turhat sovellukset pois. Järjestä tarpeelliset sovellukset sopiviin kokonaisuuksiin, niin tiedät mistä etsit mitäkin.

Tee uusille sovelluksille oma paikka. Ja jos et jotakin uutta sovellusta tarvitse pariin kuukauteen, poista se. Sen saa kyllä aina ladattua tarvittaessa uudestaan, joten kynnys ei pitäisi olla korkea.

Kun käyt puhelimen sovelluksia läpi, huomaat mitä sieltä löytyy.

Et ehkä muistakaan mitä kaikkea hyödyllistä puhelimessasi on, jos et aina välillä tutki sitä.

Eli siivoa puhelimesi aina silloin tällöin turhista sovelluksista, ja järjestä jäljelle jäävät niin että ne on helppo löytää. Takaan, että käytät silloin puhelintasi monipuolisemmin.


Kirjoittaja Minna Saariniemi on kirjoittanut kirjan Koti Kuntoon - ilman rahaa tai rakentamista, ja hän on luonut verkkokurssin Koti Järjestykseen 30 päivässä.