Enemmän harmittaisi, jos en olisi koskaan kokeillut

Mietin kauan blogin kirjoittamista. Olin juuri perustanut oman yrityksen alkusyksystä ja blogin aloittaminen samaan aikaan tuntui luontevalta vaihtoehdolta.

Kuukauden päivät vaihdoin mielipidettä puolelta toiselle. Tuntuu että puolet ihmisistä joita pidän asiantuntijoina ja joiden mielipidettä arvostan, oli sitä mieltä että kannattaa ehdottomasti pitää blogia. Toinen puoli taas oli sitä mieltä että se ei nykyaikana ole enää kannattavaa, vie liikaa aikaa ja hyödyt ovat laihoja.

 
 

Enemmän harmittaisi jos en kokeilisi

Luin paljon aiheesta ja kuuntelin puheita puolesta ja vastaan. Lopullinen päätös syntyi, kun olin lukenut Jeff Bullasin e-kirjan Blogging the smart way. Jeff Bullas on mm. tunnustettu sijalle 8 Forbesin listauksessa The World’s Top 40 Social Marketing Talent vuonna 2014, ja hänen blogiaan luetaan 190 maassa ympäri maapalloa.

Pidän kirjoittamisesta, joten blogin kirjoittaminen ei ollut minulle valtava hyppy. Totta kai jännittää laittaa omia ajatuksia kenen tahansa luettavaksi. Mutta olen jo kirjoittanut yhden kirjan, joten rima olisi voinut olla korkeammallakin.

Ja koska ajatus kuitenkin kiehtoi minua, ajattelin että enemmän se harmittaisi jos en koskaan edes kokeilisi. Voihan sen bloggaamisen aina lopettaa, jos ei intoa tunnu riittävän.

Kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia

Pidän siitä, että saan ajatuksiani auki. Kun kirjoitan blogia, tartun kerran viikossa johonkin aiheeseen, joka koskettaa minua. Pyörittelen sitä ja tuon sitten julki blogin muodossa omat ajatukseni.

Kirjoittaminen on luova prosessi ja auttaa minua saamaan päässä vellovia ajatuksia paremmin haltuun. Se helpottaa myös tekemisiäni yrittäjänä, kun purkaan ajatuksia paperille, tai tässä tapauksessa ruudulle.

Koska luon digitaalisia tuotteita, on minulle tärkeää pystyä saamaan ideoita jonkinlaiseen luettavaan muotoon, ennen kuin rupean miettimään asian työstämistä pidemmälle. Voin kuulostella, miltä aiheen kanssa työskentely minusta tuntuu, ja minkälaista vastakaikua kirjoitus muissa herättää.

Kiitos Mr. Bullas

blogi2.jpg

Olin tällä viikolla Asiantuntijasta vaikuttajaksi -seminaarissa Helsingissä. Siellä yhtenä puhujana oli Jeff Bullas. Hän oli lentänyt Australiasta pitämään yhden seminaarin puheenvuoroista. Pääsin kiittämään häntä inspiraatiosta. Sain jälleen kerran huomata, että maailma on pieni ja että kaikki on mahdollista.


Kirjoittaja Minna Saariniemi on diplomi-insinööri ja yrityksen Verkkokatu perustaja. Hän kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän pitää Ajanhallinnan koulutuksia ja Sähköpostihallinnan koulutuksia yrityksille ja kunnille.