Entä jos sattuma ei löydäkään sinua

sattuma2.png

Sattumaa ei voi ostaa eikä lahjoa. Mutta entä jos siihen voi kuitenkin vaikuttaa? Jos olet jumissa itsesi kanssa, etkä tuskissasi jaksa poistua omasta kuplastasi.

Tai jos suunnittelet jotakin uutta ja suurta, mutta et saa ensimmäistäkään konkreettista askelta otettua, että jotain alkaisi tapahtua. Silloin sattuma todennäköisesti kiertää sinut kaukaa.

Mutta entä jos lähdetkin toteuttamaan omaa juttuasi. Et ehkä ole varma onko tämä nyt se oikea juttu sinulle tai onko tämä edes se paikka, missä sitä juttua kannattaisi lähteä kokeilemaan. Mutta yhtä kaikki, olet aloittanut. Olet poistunut turva-alueeltasi ja ottanut ensimmäisen askeleen. Askeleen sille alueelle, jossa sattuma liikkuu ja päivystää.

Sattuma suosii aktiivisia ihmisiä, joilla on hyvä asenne ja halu päästä eteenpäin. Sattuma on kuin levottomana liitelevä tuuli, joka etsii oikeaa kohdetta. Sellaista, johon olisi hyvä tarrata ja antaa kannustavaa puhallusta kohti seuraavaa seikkailua. Jos suljet itsesi kuoreen, ei sattuma löydä sinua. Etkä löydä sinä itsekään.

Ota ensimmäinen askel ja lähde toteuttamaan itseäsi. Usko, että liikkellelähtö on parempi kuin nykytilanne. Se ei välttämättä johda sinua sinne minne haluaisit, ainakaan suorinta tietä. Mutta ainakin sen vie sinut lähemmäksi itseäsi, ja se on lopulta ainoa suunta mihin kenenkään kannattaa kulkea.

 
 

Eikä pidä aliarvioida 'pois sulkemisen' tärkeää voimaa. Yhtä tärkeää kuin tietää mitä haluat, on huomata mitä et halua. Ja sen voit tehdä vain kokeilemalla. Molemmat tiet vievät sinut matkalle kohti itseäsi, mielenkiintoisin seikkailu mitä elämällä on sinulle tarjota. Ei haittaaa, vaikka polku kulkee kiemuroiden ja pomppujen kautta. Ei sinne perille aina ole edes mielekkäintä mennä suorinta tietä. Muutenhan matka saattaa olla aika ennalta arvattava, jopa tylsä.

Ota suunta sinne, minne ajattelet haluavasi. Lähde matkaan, ja katso mihin se sinut johdattaa. Aloita seikkailu. Et voi tietää mitä elämällä on sinun varallesi suunnitteilla, jos et edes lähde kokeilemaan. Nauti prosessista. Se on se matka, ei se määränpää.

Kirjoitin kirjaani ''Koti kuntoon - ilman rahaa tai rakentamista' kotona puoli vuotta. Yhtenä päivänä lähdin kirjastoon kirjoittamaan, koska kotona keskittyminen on välillä haastavaa. Siellä luokseni juttelemaan tuli kaksi ystävällistä toimittajaa, jotka tekivät juttua kirjaston e-kirjoista. Ja mukavan juttutuokion jälkeen he päätyivätkin tekemään jutun minusta ja kirjastani. Sattuma oli löytänyt minut.

 
IMG_5147.PNG
 

Kirjoittaja Minna Saariniemi on diplomi-insinööri ja yrityksen Verkkokatu perustaja. Hän kirjoittanut kaksi kirjaa, luonut kolme verkkokurssia ja hän pitää Ajanhallinnan koulutuksia ja Sähköpostihallinnan koulutuksia yrityksille ja kunnille.