6 avainta tehokkaaseen ajankäyttöön

Ajanhallinnan koulutus
 

Mistä koostuu tehokas ajankäyttö?

Tehokas ajankäyttö koostuu kolmesta elementistä: menetelmät, keskittyminen ja energian hallinta.

  • Menetelmät on työntekijöillä olevaa tietotaitoa, eli tiedetään mitä pitää tehdä ja miten se pitää tehdä laadukkaan tuloksen aikaansaamiseksi.
  • Keskittyminen mahdollistaa sen, että saadaan valmiiksi se mikä pitää tehdä. Kun keskittyminen on kunnossa, ei viivytellä aloittamista tai harhauduta pois siitä, mitä ollaan tekemässä.
  • Energian hallinta tarkoittaa sitä, että käytetään rutiineja apuna työnteossa ja varmistetaan riittävä energiataso työpäivän aikana, jotta tarvittavat tehtävät jaksetaan saattaa valmiiksi.

Kun työntekijä hallitsee kaikki kolme osa-aluetta, menetelmät, keskittymisen ja energian hallinnan, on ajankäyttö tehokasta. Silloin on tarpeeksi energiaa, että pystyy keskittymään siihen, että tekee oikeat tehtävät oikealla tavalla.

 
 
 
Menetelmät.png

Koulutuksen rakenne on seuraava

1. LAPA-menetelmä

LAPA-menetelmä varmistaa, että kaikki tärkeät tehtävät tulevat tehdyiksi eikä mikään unohdu. Menetelmä auttaa myös silloin, kun et millään haluaisi tehdä jotakin tehtävää.

Menetelmät.png

2. Viisi askelta tehokkaaseen kokoukseen

Opitaan välttämään turhat, liian pitkät ja tehottomasti vedetyt kokoukset. Ne syövät tehokkuutta, vaikeuttavat asioiden eteenpäin viemistä ja imevät työmotivaatiota. Puhumattakaan siitä, miten kalliiksi ne tulevat yrityksille.

ajanhallinnan koulutus - keskittyminen

3. Vältä keskittymisen sudenkuopat

On paljon erilaisia käytäntöjä, joiden kuvitellaan parantavan keskittymistä, vaikka todellisuudessa ne vaikeuttavat keskittymistä, syövät tehokkuutta ja aiheuttavat stressiä. Opitaan välttämään keskittymisen yleiset sudenkuopat.

ajanhallinnan koulutus - keskittyminen

4. Eroon viivyttelystä

Viivyttely on yksi suurimpia tuottavuuden ongelmia ja stressin aiheuttajia. Kun viivytellään, tekemättömien tehtävien paino ahdistaa takaraivossa. Käydään läpi kolmen askeleen prosessi, jonka avulla opitaan eroon viivyttelystä.

ajanhallinnan koulutus - energian hallinta

5. Rutiinit työpäivän avuksi

Työpäivän suunnittelussa kannattaa käyttää apuna rutiineja. Paras tapa käyttää tahdonvoimaa on luoda itselleen arkea helpottavia rutiineja, jolloin niistä tulee automaattinen osa työpäivää. Rutiinien avulla vapautuu paljon energiaa.

ajanhallinnan koulutus - energian hallinta

6. Varmista riittävä energiataso

Parhaatkin suunnitelmat ja tehokkaimmatkin rutiinit menevät käytännössä hukkaan, jos työntekijällä on energiatasot alhaalla ja puhti poissa. Käydään läpi keinoja korkean energiatason varmistamiseksi.


Koulutuksen hinta

Koulutus kestää 1,5-2h riippuen osallistujien aktiivisuudesta. Toivon aktiivisuutta, että voidaan puhua juuri niistä ongelmista, jotka ovat kuulijoille aktiivisia. Osallistujamäärä/koulutus on max 40.

Koulutuksen hinta on 1 590  + alv.
 

Avainnippu osallistujille

Avainnippu, AH - 3D.png

Jokainen osallistuja saa koulutuksesta Avainnipun eli 6 sivua sisältävän tiedoston, jossa kerrataan jokaisen ongelman ratkaisu.

Näin osallistujien ei tarvitse muistaa ulkoa, mistä on puhuttu pari tuntia. Ja he pääsevät välittömästi omalla työpisteellään soveltamaan koulutuksessa oppimiaan menetelmiä.
 

Ota yhteyttä

  • Jätä viesti alle
  • Tai kirjoita viesti osoitteeseen minna@verkkokatu.fi
  • Tai soita numeroon +358 50 352 7429
 
 

Verkkokatu

Voit myös tilata koulutuspäivän, jossa pidetään:

Sähköpostihallinnan koulutus aamupäivällä ja
Ajanhallinnan koulutus iltapäivällä

Kysy lisää!