Kohti tehokasta ajankäyttöä

Järkevää tekemistä vai piippuun palamista?

On olemassa kahdenlaista kiirettä. Turhaa kiireellisyyttä, joka johtuu säheltämisestä ja huonosta työpäivien ja tehtävien organisoinnista. Sekä sellaista kiirettä, kun töitä on paljon tai liikaa. Minun tehtäväni on opettaa työntekijöitä erottamaan nuo kaksi kiirettä toisistaan.

Silloin oma kontrollin tunne työpäivän aikana lisääntyy ja tehtävät saadaan hoidettua ajallaan. Sekä opitaan tunnistamaan ne tilanteet, kun töitä on oikeasti liikaa.

Koen sen erittäin palkitsevaksi, kun saan tarjottua oivalluksen, että sinä voit hallita omien työpäiviesi kulkua paljon enemmän kuin uskotkaan. Siksi tätä työtä teen. Lampun syttyminen kuulijassa palkitsee joka kerta.

Mistä koostuu tehokas ajankäyttö?

Tehokas ajankäyttö koostuu kolmesta elementistä: menetelmät, keskittyminen ja energian hallinta.

  • Menetelmät on työntekijöillä olevaa tietotaitoa, eli tiedetään mitä pitää tehdä ja miten se pitää tehdä laadukkaan tuloksen aikaansaamiseksi.
  • Keskittyminen mahdollistaa sen, että saadaan valmiiksi se mikä pitää tehdä. Kun keskittyminen on kunnossa, ei viivytellä aloittamista tai harhauduta pois siitä, mitä ollaan tekemässä.
  • Energian hallinta tarkoittaa sitä, että käytetään rutiineja apuna työnteossa ja varmistetaan riittävä energiataso työpäivän aikana, jotta tarvittavat tehtävät jaksetaan saattaa valmiiksi.

Kun työntekijä hallitsee kaikki kolme osa-aluetta, menetelmät, keskittymisen ja energian hallinnan, on ajankäyttö tehokasta. Silloin on tarpeeksi energiaa, että pystyy keskittymään siihen, että tekee oikeat asiat oikealla tavalla.

 
 
 

Koulutuksen rakenne on seuraava

1. LAPA-menetelmä

LAPA-menetelmän avulla varmistat, että kaikki tehtävät tulevat tehdyiksi ajallaan.

2. Viisi askelta tehokkaaseen kokoukseen

Turhat, liian pitkät ja tehottomasti vedetyt kokoukset syövät tehokkuutta, vaikeuttavat asioiden eteenpäin viemistä ja imevät työmotivaatiota sekä tulevat kalliiksi yrityksille.

3. Vältä keskittymisen sudenkuopat

On erilaisia käytäntöjä, joiden luullaan parantavan keskittymistä, vaikka todellisuudessa ne vaikeuttavat keskittymistä, syövät tehokkuutta ja aiheuttavat stressiä.

4. Eroon viivyttelystä

Viivyttely on yksi suurimpia tuottavuuden ongelmia ja stressin aiheuttajia. Käydään läpi kolmen askeleen prosessi, jonka avulla opitaan eroon viivyttelystä.

5. Rutiinit työpäivän avuksi

Käyttämällä rutiineja työpäivän apuna saadaan työpäivistä tehokkaampia. Ja samalla vapautuu paljon energiaa.

6. Varmista riittävä energiataso

Parhaatkin suunnitelmat menevät käytännössä hukkaan, jos energiatasot on alhaalla ja puhti poissa. Käydään läpi keinot korkean energiatason varmistamiseksi.


Palautetta koulutuksen käyneiltä

  • "Konkreettinen, vaikutti toimintatapaan"
  • "Kouluttaja oli erinomainen"
  • "Selkeä kokonaisuus, oli hyvällä tavalla panostettu esitykseen"
  • "Hyvä esitys ja selkeät käytännöt"
Koulutus löytyy myös koulutus.fi-sivulta.


Koulutuksen hinta

Koulutus kestää 1,5-2h riippuen osallistujien aktiivisuudesta. Toivon aktiivisuutta, että voidaan puhua juuri niistä ongelmista, jotka ovat kuulijoille aktiivisia. Osallistujamäärä/koulutus on max 40.

Koulutuksen hinta on 1 590  + alv.
 

Avainnippu osallistujille

Avainnippu, AH - 3D.png

Jokainen osallistuja saa koulutuksesta Avainnipun eli 6 sivua sisältävän tiedoston, jossa kerrataan jokaisen ongelman ratkaisu.

Näin osallistujien ei tarvitse muistaa ulkoa, mistä on puhuttu pari tuntia. Ja he pääsevät välittömästi omalla työpisteellään soveltamaan koulutuksessa oppimiaan menetelmiä.
 

Ota yhteyttä

  • Jätä viesti alle
  • Tai kirjoita viesti osoitteeseen minna@verkkokatu.fi
  • Tai soita numeroon 050 352 7429
 
 

Verkkokatu

Voit myös tilata koulutuspäivän, jossa pidetään:

Sähköpostihallinnan koulutus aamupäivällä ja
Ajanhallinnan koulutus iltapäivällä

Kysy lisää!