Kohti tietoista ajankäyttöä

Järkevää tekemistä vai piippuun palamista?

Ihminen ei aina itse tiedä miten käyttää omaa aikaansa niin, että saa asioita tehokkaasti aikaiseksi, mutta ei pala loppuun.

On olemassa kahdenlaista kiirettä. Niin sanottua turhaa kiireellisyyttä, joka johtuu huonosta työpäivien ja tehtävien organisoinnista. Sekä sellaista kiirettä, kun töitä on liikaa. Minun tehtäväni on opettaa työntekijöitä erottamaan nuo kaksi toisistaan.

Silloin oma kontrollin tunne työpäivän aikana lisääntyy ja tehtävät saadaan hoidettua ajallaan sekä opitaan tunnistamaan ne tilanteet, kun töitä on oikeasti liikaa.

Koen sekä haasteelliseksi että palkitsevaksi sen, miten saan tarjottua toiselle oivalluksen, että sinä voit hallita omien päiviesi kulkua paljon enemmän kuin uskotkaan. Siksi tätä työtä teen. Lampun syttyminen kuulijassa palkitsee joka kerta.

Mistä koostuu tehokas ajankäyttö?

Tehokas ajankäyttö koostuu kolmesta elementistä: menetelmät, keskittyminen ja energian hallinta.

  • Menetelmät on työntekijöillä olevaa tietotaitoa, eli tiedetään mitä pitää tehdä ja miten se pitää tehdä laadukkaan tuloksen aikaansaamiseksi.
  • Keskittyminen mahdollistaa sen, että saadaan valmiiksi se mikä pitää tehdä. Kun keskittyminen on kunnossa, ei viivytellä aloittamista tai harhauduta pois siitä, mitä ollaan tekemässä.
  • Energian hallinta tarkoittaa sitä, että käytetään rutiineja apuna työnteossa ja varmistetaan riittävä energiataso työpäivän aikana, jotta tarvittavat tehtävät jaksetaan saattaa valmiiksi.

Kun työntekijä hallitsee kaikki kolme osa-aluetta, menetelmät, keskittymisen ja energian hallinnan, on ajankäyttö tehokasta. Silloin on tarpeeksi energiaa, että pystyy keskittymään siihen, että tekee oikeat asiat oikealla tavalla.

 
 
 

Koulutuksen rakenne on seuraava

1. LAPA-menetelmä

LAPA-menetelmä varmistaa, että kaikki tärkeät tehtävät tulevat tehdyiksi eikä mikään unohdu. Menetelmä auttaa myös silloin, kun et millään haluaisi tehdä jotakin tehtävää.

2. Viisi askelta tehokkaaseen kokoukseen

Opitaan välttämään turhat, liian pitkät ja tehottomasti vedetyt kokoukset. Ne syövät tehokkuutta, vaikeuttavat asioiden eteenpäin viemistä ja imevät työmotivaatiota. Puhumattakaan siitä, miten kalliiksi ne tulevat yrityksille.

3. Vältä keskittymisen sudenkuopat

On paljon erilaisia käytäntöjä, joiden kuvitellaan parantavan keskittymistä, vaikka todellisuudessa ne vaikeuttavat keskittymistä, syövät tehokkuutta ja aiheuttavat stressiä. Opitaan välttämään keskittymisen yleiset sudenkuopat.

4. Eroon viivyttelystä

Viivyttely on yksi suurimpia tuottavuuden ongelmia ja stressin aiheuttajia. Kun viivytellään, tekemättömien tehtävien paino ahdistaa takaraivossa. Käydään läpi kolmen askeleen prosessi, jonka avulla opitaan eroon viivyttelystä.

5. Rutiinit työpäivän avuksi

Työpäivän suunnittelussa kannattaa käyttää apuna rutiineja. Paras tapa käyttää tahdonvoimaa on luoda itselleen arkea helpottavia rutiineja, jolloin niistä tulee automaattinen osa työpäivää. Rutiinien avulla vapautuu paljon energiaa.

6. Varmista riittävä energiataso

Parhaatkin suunnitelmat ja tehokkaimmatkin rutiinit menevät käytännössä hukkaan, jos työntekijällä on energiatasot alhaalla ja puhti poissa. Käydään läpi keinoja korkean energiatason varmistamiseksi.


Koulutuksen hinta

Koulutus kestää 1,5-2h riippuen osallistujien aktiivisuudesta. Toivon aktiivisuutta, että voidaan puhua juuri niistä ongelmista, jotka ovat kuulijoille aktiivisia. Osallistujamäärä/koulutus on max 40.

Koulutuksen hinta on 1 590  + alv.
 

Avainnippu osallistujille

Avainnippu, AH - 3D.png

Jokainen osallistuja saa koulutuksesta Avainnipun eli 6 sivua sisältävän tiedoston, jossa kerrataan jokaisen ongelman ratkaisu.

Näin osallistujien ei tarvitse muistaa ulkoa, mistä on puhuttu pari tuntia. Ja he pääsevät välittömästi omalla työpisteellään soveltamaan koulutuksessa oppimiaan menetelmiä.
 

Ota yhteyttä

  • Jätä viesti alle
  • Tai kirjoita viesti osoitteeseen minna@verkkokatu.fi
  • Tai soita numeroon 050 352 7429
 
 

Verkkokatu

Voit myös tilata koulutuspäivän, jossa pidetään:

Sähköpostihallinnan koulutus aamupäivällä ja
Ajanhallinnan koulutus iltapäivällä

Kysy lisää!